++ penang ++


Assalamualaikum semua...!!!
* nie entry semalam.. hehe x sempat post sbb b/band lembap giler!

isnin (29/6/2011) pukul 6.00ptg aku gerak g penang. sebenar nya malas nak join trip ni tapi member asyik ajak je, lagi pun tambang murah pulak tu.. korang caya tak tambang pegi penang nie hanya rm35 je!! hahaha murah kan? untung la..
mak aku pun pegi jugak sebab ganti abah, actly pagi2 isnin tu abah ada mesyuarat kat koperasi Felda then ada cabutan bertuah, abah dapat pegi penang ni tapi abah tak nak pegi so mak la yang ganti..

sampai penang dalam pukul 4.30pg. awal2 pagi lagi dah naek jambatan pulau pinang yang panjang giler tu.. *aku tak de la jakun sangat dengan jambatan tu sebab sebelum ni pun dah penah naik dah.. tapi tahun bila pun tak ingat dah.. dah lama sangat..

siap solat subuh kat masjid negeri n mandi bagi wangi2 sikit baru lah gerak pegi cari sarap pulak..
adoi kt penang ni kalau bab nak cari parking bukan maen susah lagi......... bas kiteorg nia dah bape kali pusing kat bandar tu..tak jumpa2 parking jugak.. last2 pusing punye pusing t'sampai dekat Bukit Bendera!! haha ingat kot nak masuk terus rupanye nak cari sarap dulu..
at last tak pusing balek ke Bukit bendera tadi..sebab dah jauh sangat
*hurm..ntah pape!

lepas perut pun dah kenyang kiteorg terus kan perjalanan g taman negara penang pulak..
aku dengan mak sempat lagi naek bot kt sane..huhu
mula2 ok.. tp bila bot tu dah berhenti, alamak! aku dah mula loya la...... naseb la bawak gula2 dalam beg.makan la sebijk dua..

barang wajib yang di beli di pulau pinang ni ape lagi kalau bukan buah pala n jeruk2 yang sewaktu dengan nya.. mak takde la shopping banyak mana pun sebab bukan ade sape pun yang nak makan jeruk2 tu.. beli pun buat syarat je..
yela alang2 dah jalan knn tak kan tak beli ape2 pulak kan..
aku beli ape je ek?hurmm keychain2 je la.. macam tak ade ape yang menarik pun kat sini..

wif my mom

kt tepi masjid terapung.. ape nama masjid ni ntah..

taman negara

jeti taman negara

rehat sebantar selepas b'shopping buah pala

2 comments:

adib syazwan said...

korang nak cakap ape..??
kat sini tak ley cakap..boleh taip je, hahahaha!
lawa pic, background yang cantik,=)

jannah latif said...

haha.. saje buat gempak!
*gempak ke.. :p