++ macam2 ade ++

assalamualaikum w.b.t

ha, kelmarin dah janji nak taip 1 entry kan? maaf la terlupa + penat sikit.
semalam aku pergi melaka n macam2 hal ade..

1- hepi!!
aku hepi sebab aku dah ambik result dan transkrip aku yang dah berkurun ade kat kolej tu.
orang laen pakat dah ambik aku je yang ketinggalan.. haha xpew la. result? ok la.. yang untuk sem last memang aku hepi sangat3 sebab dapat 4.0.. hehe
*pergh, 4flat tu..............!!!
oke, untuk pengetahuan korng terlalu mudah nak dapat 4.0 nie, mana tak nye l.i kteorg just kene buat 1 bisness. sape2 yang dah ade family bisness lagi lah senang.. -macam aku-hehe syukur..
yang penting kene rajin hantar weekly report kat consultant, siap kan log book, n siap kan segala report yang berkaitan.. ha, xpayah nak fenin2 kepala, buat aje yang di suruh, confirm 4.0 dalam tangan. amin.. :)

2- keciwa
alang2 dah sampai melaka aku ingat nak jumpa kawan aku, Jun. kebetulan dia ade interview kat UITM bandar melaka tak jauh dari kolej aku. aku try call dia, dia angkat.. hurm, interview tak abis lagi kot. tak pew la. aku jalan2 dengan bapak aku dulu, pusing2 bandar, habis duit!! haha.. biasa la kalau dah datang melaka tak kan tak beli something kan..
then mase aku kt tesco dia msg bagi tau yang interview tak abis lagi..
hurm, keciwa nye rase..
tak pew la Jun, mungkin tak ada rezeki kita nak jumpa..

3- kesian abah
aku dengan abah pergi jalan2 kat jonker walk. abah teringin nak pergi sana nak tengok ape yang di jual kat sana.
masuk 1 kedai jual barang antik ni, abah memang minat dengan barang2 lama. niat abah cuma 1 je, dia nak beli peti muzik yang ala2 zaman p.ramlee tu. gramophone lau tak silap aku nama benda alah tu.. ah, aku bukan tau sangat pun.. huhu
lepas dah puas hati maen tawar2 harga dengan kuli kedai tu abah pun beli la.
elok je sampai umah nak pasang lah benda alah tu..
sekali................................
ade 2 spare part dia t'tinggal.
pergh! tak macam dekat pulak kan nak ulang-alik melaka-pahang.. adoi..
jenoh pk macam nak dapat kan balik 2 barang tu..
hm, jadi sebagai jalan penyelesaian aku mintak kawan aku tolong pergi semula kat kedai tu. harap2 dapat la.. amin..
kesian abah :(



-sumpah rindukan MELAKA-
*banyak kenangan kat sana :'(

2 comments:

neena said...

rugi la if da tak dapat balik...

jannah latif said...

ha tu la pasal.. beli dh la mahal.. cdey tul la. :(